COLONHYDROTHERAPIE.............................................................................................................................................

Wat is Colon Hydrotherapie?
Colon Hydrotherapie, ook wel hoge darmspoeling genoemd, is het geleidelijk laten inlopen van gezuiverd water in de dikke darm. De apparatuur waarmee de behandeling wordt uitgevoerd maakt het mogelijk dat er afwisselend zowel water in- als uit kan lopen. Ik werk met de slow-fill methode: het met water vullen van de darm gaat in kleine etappes zodat het natuurlijk ritme van het lichaam gevolgd wordt. Een rustige massage van de buik zet de darm aan tot het loslaten van oude resten.


Waarom Colon Hydrotherapie?
Colon Hydrotherapie masseert de spierwand van de dikke darm waardoor de natuurlijke darmfunctie wordt geactiveerd. Hierdoor wordt uiteindelijk een grondige reiniging tot in de diepe plooien van de dikke darm bereikt. In de eerste fase wordt alle oude darminhoud in de week gezet en kan het lichaam zich hydrateren.  Een van de functies van de dikke darm is namelijk heropname van water zodat de behandeling ook een algeheel reinigend effect heeft op het hele lichaam. In een volgende fase komt de stagnerende ontlasting eruit en later ook de brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet. Ook worden slijm, gassen, schimmels, parasieten en toxineresten verwijderd.


Resultaat:
De beweging van de darm wordt makkelijker en de opname van voedingsstoffen verbetert. Ook de stoelgang verbetert en het buikgebied wordt soepeler, darmklachten verdwijnen en men voelt zich fitter. Vaak ook worden oude emoties opgeruimd waardoor men letterlijk lekkerder in het vel komt te zitten!


Wat is dysbiose?
Dysbiose is een verstoring van het evenwicht in de darm. Hierdoor blijven afvalstoffen te lang in de darmen en ontstaat er gisting of rotting. Dit veroorzaakt weer een overmaat aan gassen van verkeerde bacterien, schimmels en andere giftige stoffen die door de lever verwerkt moeten worden en door de nieren moeten worden uitgescheiden. Door een slechte vertering worden deze organen dan ook extra belast. Het gevolg is zelfvergiftiging en een afname van de weerstand, omdat deze voor 80% bepaald wordt door een goed functioneren van de darmen.


 Wat is de oorzaak van dysbiose?
Het antwoord is: de huidige gedenatureerde voeding (zeer bewerkte voeding, uitgeputte bodem, bestrijdingsmiddelen, milieu verontreiniging etc), stress, overmatige eiwitconsumptie, gehaast eten, allerlei toxines, bepaalde medicijnen, gebrek aan beweging enzovoort.


Wie heeft er baat bij Colon Hydrotherapie?
Een gezonde darm vormt de basis voor een goede gezondheid van lichaam en geest. Darmvervuiling wordt met vele aandoeningen in verband gebracht. Voorbeelden zijn: moeheid, migraine, hypoglycemie, menstruatieklachten, chronische verstopping, huidklachten (droge huid, acne, psoriasis,eczeem), diarree, diverticulitis, hooikoorts, chronische keel- neus- en oorklachten, slechte adem, candida, schildklierklachten, reuma, hoge bloeddruk poliartritis, depressie, allergieën, concentratievermindering. 

Voorbereiding:
Twee uur voor de spoeling mag niets meer gegeten of gedronken worden!
2 dagen voor de spoeling  wordt een licht dieet aanbevolen: veel groente en fruit, volkoren producten, twee liter water drinken.
Geen (of zeer matig) koffie, suiker, alcohol, chocolade, frisdrank, en dierlijke eiwitten. Hierdoor verlopen de darmspoelingen prettiger en effectiever.  


De behandeling:
Voorafgaand aan de eerste spoeling wordt een uitgebreide intake geadviseerd. Dit is een natuurgeneeskundig consult, waarbij naast de anamnese (het vraaggesprek) ook iriscopie  en bloedanalyse een duidelijk beeld geven van de problematiek. Je ontvangt dan ook een uitgebreid advies over de (voor jou persoonlijk) beste manier van ondersteuning tijdens de Colon Hydrotherapie behandelingen. Voordeel is dat de behandeling dan op meerdere peilers rust en nog effectiever werkt.              Een korte intake per post is ook mogelijk, deze wordt kort besproken voorafgaand aan de eerste spoeling.
Een darmreiniging omvat meestal een serie van 6 wekelijkse spoelingen die zonodig ondersteund worden met natuurgeneeskundige of orthomoleculaire middelen en voedingsadviezen.  Bij chronische klachten zijn vaak meer spoelingen en / of aanvullende behandelingen nodig.
Soms is aanvullend onderzoek nuttig, zoals een allergie-test of een ontlastingonderzoek. Vraag voor meer informatie de folder aan: ontlastingonderzoek ter beoordeling van de darmflora.

Detox kuur begeleiding

Bij praktijk NOA kunt uook terecht voor een persoonlijk samengestelde reinigingskuur. Tevens is er begeleiding bij kuren zoals de cleansweep, purge, lever- en galblaas zuivering (liverflush), soep- en sap vasten, basische week en de Trias kuur van Heel.

Combinatie Colon hydrotherapie en Bioresonantie Therapie
Tijdens de spoeling lig je op een frequentie-mat die met het bioresonantieapparaat in verbinding staat. Met een individueel ingesteld programma kan dan het gehele spijsverteringskanaal in harmonie worden gebracht en eventuele disbalans door stress en verkramping worden gereguleerd. De bioresonantie kan ook ingezet worden ter versterking van het immuunsysteem, verminderen van de schimmelbelasting of het stimuleren van de algehele drainage.


Combinatie Colon Hydrotherapie en Ooracupunctuur
Voor, tijdens of na de spoeling kan zonodig ooracupunctuur ( naald, verblijfsnaald of magneetbolletje) ingezet worden om te ontkrampen, tot rust te brengen, extra reiniging te stimuleren, kortom om de behandeling te ondersteunen.


Combinatie Colon hydrotherapie en Bloedanalyse
Bij verdenking op schimmels, virale of parasitaire belasting kan  bloedanalyse duidelijkheid scheppen en kan er in afwachting van het ontlastingonderzoek al een start gemaakt worden met het therapieplan.

Combinatie Colon Hydrotherapie en massage
Voorafgaand aan de darmspoeling kan een buik , onderrug en voetreflex-massage (30 minuten) een goede voorbereiding zijn voor een ontspannen en effectieve behandeling.

 

NOA praktijk ruimte

HOME